HABER DETAYI

Image
29.07.2022

KESO YENİ HİZMET BİNASI AÇILDI

Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası (KESO) yeni hizmet binası açıldı.
Kuşadası esnafları başta olmak üzere birçok davetlinin katılım sağladığı açılış törenine Kuşadası Kaymakamı Saadettin Yücel, Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muhammed Ali Künkçü, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, Kuşadası Jandarma Komutanı Mustafa Karagöz, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Şoförler Odası Başkanı Hüsnü Öten, Kuşadası Tursab Başkanı Eda Yurtcan, siyasi parti ilçe başkanları ve birçok Stk temsilcisi katıldı.
Toplamda 480 m2 lik iki katlı hizmet binasının ilk katı idari işler için kullanılırken, ikinci katında ortaokul ve lise de okuyan esnaf çocuklarına ücretsiz kurs hizmeti verilecek olan dört dersliğin yanı sıra bir toplantı salonu, dinlenme alanı ve Ar-Ge çalışma alanı bulunmakta. Ayrıca hizmet binasının 400 m2 lik bahçeside esnafların kullanımı için etkinlik alanı olarak tasarlandı.
Hizmet binası açılışında bir konuşma yapan Keso başkanı Ahmet Çalım “Eski binamız günümüz koşullarında işlevselliğini yitirmişti, trafiğe kapalı alanda olduğu için üyelerimiz trafik ve otopark sorunu yaşıyorlardı. Odamızın mevcut koşulları 3300 civarı üyemize yeterli gelmemeye başlamıştı. Biz genç ve dinamik bir ekibiz, üyelerimize birçok yeni hizmetler getirdik daha da çok getirmeye devam edeceğiz. Çocuklarımıza sadece ortaokul seviyesinde ücretsiz kurslar veriyorduk, yeni yerimizde artık lise ve üniversiteye hazırlık kurslarınıda başlatacağız ve bunlarda tamamen ücretsiz olacak. Bunun yanı sıra ev hanımlarımıza beceri kurları, esnaflarımıza dil kurslarıda vereceğiz. 400 m2 bahçemizi esnaflarımızın kullanımı için etkinlik alanı haline getirdik. Burayı esnaflarımız özel günleri için kullanabilecekler, kimi gün kına gecesini, kimi gün asker eğlencesini burada gönül rahatlığı ile yapabilecek. Esnaflarımız emin olsunlar daha yolun başındayız, onlar için yapacağımız daha çok hizmet var” dedi.

KESO YENİ HİZMET BİNASI AÇILDI